Αρχική » ΔΑΚ Αμυνταίου
Σύλλογος

ΔΑΚ Αμυνταίου

@CavaCT · Italian Restaurant728 × 150 pxblack

dak amyntaioy
Το ΔΑΚ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ είναι το 5ο κατά σειρά κλειστό γυμναστήριο που οικοδομήθηκε στη Μακεδονία, καλύπτει έκταση 2951,34 τ.μ., βρίσκεται στο Βορειοανατολικό τμήμα της πόλης του Αμυνταίου σε απόσταση 3,5 χιλ. από την λίμνη των Πετρών και το κόστος κατασκευής του ανήλθε στα 3.123.700 ευρώ .

Οι εργασίας ανέγερσης του Αθλητικού Κέντρου άρχισαν το 1983 με εντολή του τότε Γ.Γ. Αθλητισμού Κίμωνα Κουλούρη, χάρις την συνεισφορά του δημοσιογράφου Γεωργίου Λιάνη και των εκάστοτε πρόεδρων του Αμύντα Αμυνταίου Στέφανου Γιαγκούλη και Ιωάννη Κωνσταντίνου το έργο άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά την περίοδο 1985-1986 και τέθηκε προς χρήση το 1990 , δίνοντας νέα προοπτική στην αθλητική ζωή της περιοχής.

Οι δύο χρηματοδοτήσεις το 1989 από τον βουλευτή Φλωρίνης Γεώργιο Λιάνη και το 1993 από τον Υφυπουργό Πολιτισμού (αρμόδιο για θέματα αθλητισμού) Ευάγγελο Μειμαράκη, συνέβαλαν ώστε το ΔΑΚ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ να αποκτήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό και παράλληλα να ολοκληρωθούν οι τελικές παρεμβάσεις στον χώρο, αποκτώντας την μορφή που έχει σήμερα.

Μνημειώδης υπήρξε η φράση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Κίμωνα Κουλούρη, σχετικά με την έγκριση κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου:

— Δεν γνωρίζω το Αμύνταιο, γνωρίζω όμως την ομάδα χαντμπολ του Αμύντα–

dak amyntaioy photo

ΤΟ ΔΑΚ Αμυνταίου είναι ένα ενιαίο Αθλητικό συγκρότημα χωρητικότητας 1.500 θεατών που περιλαμβάνει:

-Αγωνιστικό Χώρο με διαγραμμίσεις Χάντμπολ, Μπάσκετ & Βόλλευ
-Αίθουσα τζούντο
-Αίθουσα καράτε
-Γραφείο ΕΣΧΑΔΥΜ
-Αίθουσα βαρών
-Ιατρείο
-Αίθουσα συνέντευξης τύπου
– 4 αποδυτήρια
– Αίθουσα Γεωργίου Λιάνη (με υλικό από το προσωπικό του αρχείο)
– Αποθηκευτικοί Χώροι
– Σάλα υποδοχής 20 θέσεων με αναψυκτήριο-κυλικείο
– Γραφείο υπευθύνου ασφαλείας και συντήρησης του Γυμναστηρίου

Περιμετρικά του Κλειστού Γυμναστηρίου υπάρχουν χώροι στάθμευσης, ειδικά διαμορφωμένοι χώροι ποδοσφαίρου (5χ5) και τένις, όπως επίσης  γήπεδο Ποδοσφαίρου κανονικών διαστάσεων –  Στίβος.

pontios kateriniotis 728x150 1

Επόμενος Αγώνας

Video Corner

Follow Us

tv
page